Húsvéti közösségi készülődés Ajkarendeken

Az Ajkarendekért Egyesület közös ünnepi készülődése idén is nagyszerű élményt nyújtott a falu lakóinak, melyre nagycsütörtökön várták az alkotókat. A hagyományos húsvéti dekorációk készítése mellett a résztvevőknek lehetőségük volt megismerkedni a kalácssütés fortélyaival és a saját kreativitásukat is kibontakoztatni, egy egyedi alkotással.

Az Ajkarendekért Egyesület mindig nagy gondot fordít a hagyományok ápolására, a falu szépítésre, fejlődésére és természetesen igyekszik a jó közösségi viszony megtartására is.
Április 6-án a Regenbogen Művelődési ház udvarának előkertjébe egy közösségi tojásfa várta az érkezőket, amire a nap folyamán bárki akaszthatott fel díszeket. A művelődési házban a közös kalácssütés után különbőző technikákkal készültek az ünnepi dekorációk. Még soha nem jöttek el ennyien a foglalkozásokra, mint az idén. A látogatók szabadon alkothattak az asztalokon kihelyezett alapanyagokból, semmi sem volt kötelező. Az egyesület tagjai csak ötleteket adtak arra vonatkozóan, hogy milyen díszeket lehet készíteni. A résztvevők egymást segítve alkottak szebbnél szebb húsvéti ablak és asztaldíszeket, valamint rengeteg nyuszit és csibét. Bár az alapanyagok egyformák voltak, az elkészült alkotások mégsem lettek egyformák. Mindenki belerakta a munkájába a saját egyéniségét. A jó hangulat mellett csak úgy repült az idő, így közben megsültek a közösen elkészített ostoros és kovászos fonott kalácsok is. Többen hoztak otthonról már kész kakaós, és diós kalácsot, kelt, illetve kevert kuglófot is, így a tea mellett mindenkinek jutott valamilyen finomság. Az elkészült húsvéti díszeket, aki akarta, a közös tojásfára is felakaszthatta, amely így szépen mutatott a Regenbogen Művelődési ház előkertjében. Az Egyesület tojását, amit Rainiss Andrea készített, Michelberger Illés helyezte fel. Az Ajkarendekért Egyesület idén is bebizonyította, hogy fontos számukra a hagyományok ápolása és a falu fejlődése, valamint, hogy közösségük összetartása kulcsfontosságú számukra.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply