Sikeresen főztek Noszlopon az ajkaiak

Nyolcadik alkalommal rotyogtak a finomabbnál finomabb ételek az üstökben, lábosokban augusztus 9 – én Noszlopon  a diófák alatt, hogy később a szakavatott zsűri értékelje, majd a vendégsereg elfogyassza azokat.
Szabó Péter és kollégái számtalan módon csalogatják a vendégeket évről évre Noszlopra. A téli kocsonya, sütemény és savanyúság versenyt a tornacsarnokban szokták megszervezni. A nyári háromnapos Noszlopi Napokat pedig a diófák hűs árnyai alatt. Augusztus 7-9-ig tartó programsorozaton minden korosztály talált magának megfelelő szórakozási lehetőséget. Itt kapta meg „Noszlop Község Elismerésre Méltó Polgára” címet id. Turi Györgyné, Nagy Józsefné, Czepek Béláné, Pintér Ferencné, Ughy Tiborné, Zeitler Ferenc, Könyv Károly és Felső Sándor. Szabó Péter elmondta, hogy a „legnagyszerűbb érzés, ha a saját környezetünk ismeri el a tetteinket”. A díj átadásán Kovács Zoltán államtitkár is megjelent.
gyj_diofas fozoverseny 7066Természetesen a rendezvény fénypontja a főzőverseny volt, ahol a felnőttek mellett az ifjúság is megmérettetett. Három különböző kategóriában 24 érmet osztott ki a zsűri, amelynek tagjai Szabó Péter és Kalla Kálmán Gyémánt Diplomás Gasztronomusok, Könyvné Dózsa Erzsébet, és Farkas Zoltán mesterszakácsok, Városi Attila princeps és Felső Sándor Noszlop polgármestere voltak. A környékről 24 csapat készített 36 féle ízletes ételt 100 fő közreműködésével 410 adagban.
Az eredményhirdetéskor ajkai csapat, a „Mit sütsz kis szűcs” arany minősítést kapott az egyik legegyszerűbb magyar étel, a paprikás krumpli elkészítésével. A csapat vezetője Csorbáné Erzsi elmondta, hogy családi vállalkozásban voltak jelen a versenyen Dobai Ildikó, Dobai Andrea és Korbélyné Kriszta társaságában. gyj_diofas fozoverseny 7169Szerinte az étel fűszerezése nyerte el a zsűri tetszését. A szokásos összetevők mellett majoránnát és fekete borsot is tettek a kondérba. Mellé a kertjében termelt paradicsomból készült almaecetes salátát tálalták fel, valamint saját sütésű rozskenyeret kínáltak. A terítékhez a kiegészítőket saját maguk varrták, amely harmonizált a kötényükkel, ahol a piros szín dominált, de a nemzeti színeknek és jelképeknek is jutott szerep.
Nagyon örültek a sikernek és a díj mellé kapott egy láda őszibaracknak. Az igazi eredmény pedig az volt, hogy a tíz kiló burgonyából készült étel mind elfogyott.

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply