Helyben maradt a kupa

A nagyon erős mezőnyben is a legjobbak voltak a Sun-Dome egyesület versenyzői. Az V. Sun-Dome kupát március ötödikén tartották a városi sportcsarnokban. A nemzetközi bajnokságon a hazaiak mellett szerb és román csapatok is versenyeztek.

Takács Miklós edzőtől megtudtuk, hogy 21 egyesület 214 karatékája indult a versenyen, akiktől 364 nevezés érkezett, ugyanis voltak, akik több versenyszámban is megmérették magukat.

Az egyesület a tavalyi teljesítményével – amellyel az országos szövetség legeredményesebb egyesülete címet elnyerte – érdemelte ki ismét a rendezés jogát. Legutóbb két éve szervezték meg a versenyt, akkor öt ország sportolói képviseltették magukat rajta.

Az idei megnyitón részt vett Utassy István, Ajka Város Önkormányzata művelődési, oktatási és sportbizottságának az elnöke, Loránd György alezredes,  az ajkai rendőrkapitányság vezetőhelyettese, valamint Shihan Juhász Ferenc 7 Dan, a Magyar Karate Szövetség alelnöke, az SKS-SKDUN Hungary elnöke is.

A Sun-Dome egyesület ötven versenyzővel regisztrálta magát és magabiztosan szerezte meg a csapatgyőzelmet, 26 arany, 36 ezüst, 28 bronzéremmel. A ponttáblázatban kiemelkedő fölénnyel, 142 ponttal Ajka végzett, a második helyezést 57 ponttal Veszprém szerezte meg, a harmadik helyre 39 ponttal  a zalaegerszegi Toriki csapata jutott. A legeredményesebb férfi sportolót is Ajka adta, Kálmán László érdemelte ki a megtisztelő címet.

T.A.

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply