A dal a lélekig ért

A karácsonyi dekorációk és ajándékok készítésével nem csak a környezetünket tehetjük szebbé, de örömet is okozhatunk szeretteinknek vele, hiszen a kézzel készített meglepetéseknek mindig sokkal jobban örülnek a megajándékozottak. Az ünnepváró hangulatot kézműves foglalkozással tették teljesebbé a gyermekek és a felnőttek számára Ajkarendeken a kultúrházban.

A foglalkozás előtt az alkotni vágyók énekelve körbeállták a fenyőből készített kör alakú adventi koszorút, amit négy gyertyával díszítettek. A gyertyák lila színe a katolikus hagyomány szerint a bűnbánatot jelképezi, kivéve a harmadik vasárnapra jutót, amely rózsaszín, az öröm vasárnapja. Az első lila gyertya meggyújtása után mindenki nekilátott a saját díszének elkészítéséhez, amihez Rainiss Andrea és Kanczler Melinda ötletekkel nyújtott segítséget.

Számtalan egyedi ajándék készült, amelyek között voltak termésekből kialakított angyalkák, manók és karácsonyfadíszek, mécsestartók, fenyőalakú hűtőmágnesek és ajtókopogtatók is. A délután során mindenki szívesen használt csillámot, amivel még csillogóbbá és fényesebbé varázsolta a meglepetéseket.

Az Ajkarendekért Egyesület finom libazsíros kenyérrel, aprósüteménnyel és citromos teával vendégelte meg a jelenlévőket. Este pedig a Hársfa zenekar két tagja, György Zoltán és Kollárné György Gabriella gitárjátékkal és énekkel szerzett vidám perceket a közösségnek az igényesen összeállított karácsonyi műsorukkal. Repertoárjukban komolyabb művek és tradicionális karácsonyi dallamok is helyet kaptak.

A program közös énekléssel zárult, ami hozzásegítette a kicsiket és nagyokat is ahhoz, hogy az idei karácsonyra való hangolódás valóban felejthetetlen legyen.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás