Négyszögletű kerek erdő Padragon

Kellemes mesés programmal ajándékozták meg a színjátszók Padragkúton a gyerekeket és az őket elkísérő felnőtteket húsvét alkalmából. Megérkezéskor Puskás Károly önkormányzati képviselő örömmel tapasztalta, hogy megtelt a színházterem érdeklődőkkel.

Minden korszaknak megvannak a kedvenc meseírói és meséi. Napjaink egyik legnépszerűbb írója a 2006-ban elhunyt Lázár Ervin, aki számtalan elismerést kapott a gyermekeknek írt műveiért, többek között József Attila-díjat, Kossuth-díjat és a Prima Primissima-díjat.

gyj_husvet lazar ervin mesejevel 9451Vargáné Parrag Leonóra is az ő munkáiból választott kettőt a Tilos a bukfenc és a Szörnyeteg Lajos, jaj de álmos címűeket, amelyeket aztán összegyúrt, átírt és megrendezett. Így egy rendkívül kedves, szórakoztató előadást láthattak a padragkúti kultúrház színháztermében a városrész lakói a Padragi Színjátszó Társulat kilenc lelkes tagjának az előadásában. A négyszögletű kerek erdő legújabb kalandjaival szórakoztatták a gyerekeket és a felnőtteket nagyszombat délutánján.

A mese kezdetén Vargáné Parrag Leonóra, mint Aromo, a fehér nyuszi köszöntötte a közönséget, majd a kerek erdő sűrűjéből előbukkant a többi szereplő: Ló Szerafin, Mikkamakka, Dömdödöm, Szörnyeteg Lajos, Bruckner Szigfrid, Vacskamati, Nagy Zoárd és Maminti. Az erdő lakóinak egyszerűnek látszó problémákat kellett megoldaniuk. Töprengtek, hogyan hadakozzanak az elrendelt bukfenctilalom ellen. Ötleteket adtak Szörnyeteg Lajosnak az álmosság leküzdéséhez. Közben daloltak, táncoltak is a gyerekek nagy örömére. A zenei aláfestésben az amatőr színészek segítségére volt Kukla Mátyásné.

gyj_husvet lazar ervin mesejevel 9469A fél órányi műsor nagy tetszést aratott. Az előadás végén a gyerekek megsimogatták a szereplőket, majd közös tánccal, énekléssel ünnepeltek. A szervezők lehetőséget adtak a kicsiknek a színezésre, majd vendéglátásban részesítették a megjelenteket.

Vargáné Parrag Leonóra, Galambosné Czibor Lívia, Csergő Edit, Orbán Károlyné, Szigeti Józsefné, Pásztor István, Szigeti József, Vass Szilvia, Pásztor Istvánné játéka ismét örömöt szerzett minden kicsinek és nagynak, aki ott volt.

Cs.B.É.

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply