Öregfiúk hokimérkőzés

A főként tűzoltókból álló Fehérvár Red Rooster együttesével játszott barátságos mérkőzést az Ajkai Óriások Öregfiúk Hokicsapata október 21-én az ajkai Jégcsarnokban.

Bár a végeredmény 10:0 lett a vendégek javára, ez mégsem szegte kedvét az ajkai játékosoknak. Számukra ugyanis nem a gólok száma, hanem a játék öröme volt a legfontosabb.

Városunkban, az utóbbi években egyre népszerűbb a jégkorong. Nem csak a diákok és a fiatalok veszik fel sokan a korcsolyát, hanem az idősebb korosztályból is egyre többen látogatják heti rendszerességgel az edzéseket, a kikapcsolódás a sport és a baráti társaság kedvéért.

Illés Pétertől az Öregfiúk Hokicsapat kapusától megtudtuk, 5-6 éve játszanak együtt. A társaság felének jégkorongozik a gyermeke, a másik fele gyermeki kötődés nélkül jár a Jégcsarnokba. A csapat tagjai az abszolút kikapcsolódás kedvéért heti két alkalommal járnak edzésekre és hogy megismerjék ennek a sportágnak a kihívásait. Keddenként este 8- tól és péntekenként este fél 9 -től övék a jég, ahol Becze Zoltán edző irányításával sajátítják el ennek a sportágnak az alapfogásait.

Minden edzésen vannak technikai gyakorlatok és szabad játékidő, hiszen a felnőttek számára is fontos a kellő motiváció. Amint felveszik a sisakot, ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy a napi rutinból kiszakadva a sport segítségével ki tudjanak kapcsolódni, pár órára megszűnjön a világ, el lehessen felejteni a munkát, a problémákat.

Ezen az estén az ellenfél a székesfehérvári Red Rooster (Vörös Kakas) volt. Szintén amatőrök, akik szponzorok nélkül tartják fenn magukat, a sport szeretete és a mozgás öröme tartja őket össze. A két csapat nagyjából ugyanakkora erőt képviselt, a szerencse ezen az estén azonban többször is a vendégek mellé szegődött, így alakítva ki az ajkaiak számára nem éppen hízelgő végeredményt. Ami azonban a mérkőzés végén nyilvánvaló volt, hogy mindkét csapat játékosai örömmel, széles mosollyal az arcukon jöttek le a pályáról. Családtagok, barátok, ismerősök szurkolták végig a meccset, bíztatva a néha fáradni látszó, de annál lelkesebb Öregfiúkat, akik a meccs végére mindannyian azt érezték: Jó volt egyet játszani!

NéNo

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply